Aktuális

„Elkésett” rajt után a 3.helyet szerezte meg Fazekas Milán a Zágrábi Maratonon!

Zágrábi bronzérem szezonzárásként – „Ez itt a Balkán 🙂 ”

Október 8.- án került megrendezésre 26. Zágráb Maraton, amely verseny keretein belül a hagyományos 5 km-es távon is megmérethették magukat a futók. Az ezer fős mezőnyben ott volt az általunk is támogatott távfutónk Fazekas Milán is, és remek eredménnyel zárta ezt a nem mindennapira sikerült versenyt.

„- Tavaly a 6. helyen végeztem, és akkor azt mondtam, hogy idén dobogón fogok állni. Szerencsére ez sikerült is, hisz felállhattam a dobogó harmadik fokára, a győztes horvát és a második helyezett kenyai futó mögött. Idén ez lehetett a legjobb forgatókönyv, amit elképzelhettem így utólag, hiszen már eleve úgy utaztam ki a versenyre, hogy be volt gyulladva a talpam, így nem voltam teljes értékű.

A verseny mediterrán – balkáni hangulatához nem csak a rengeteg kedves ember, békés közeg és a hangulatos kávézók rengetegje járult hozzá, hanem még az is hogy lekéstem a rajtot, mivel a hivatalos idő előtt 10 perccel ellőtték a startpisztolyt. 🙂

 

Ezt persze a rajt előtt 1 perccel tudtam meg egy magyar sráctól, aki látta, hogy ott toporgok még a kis melegítőmben a rajttól 100m-re, nézve a párezres tömeget, és törtangolsággal próbálok kommunikálni az angolul nem tudó horvát srácokkal, majd megkérdezte, hogy mégis mit fogok futni, mert 1 perc múlva rajtolunk.. 🙂

Én egy pillanatra lefagytam majd kérdően nézve rá feltettem a tőlem telhető legjobb kérdést, mégpedig azt, hogy: – Mi van?!?

Majd mosolyogva hozzátette: – „Ez itt a Balkán :-)”

Lélekszakadva rohantam a ruhatárba, hogy legalább a rajtszámmal ellátott trikómat felvehessem, hogy egyáltalán versenyezhessek. Persze a versenycipőmet már nem volt idő felvenni.. Szerencsére az előző hétvégén a PTE- Rókaűzőn és a Pécsi
Misina-csúcstámadáson debütált Sayonara4-esem volt most a belemelegítő cipőm, úgyhogy abba futottam le a versenyt.

Futás közben egy kicsit még kavarogtak bennem az érzések, de utólag már csak egy jót mosolygok az egészen, hisz végülis jó móka volt… J most már legalább mindannyian tudjuk, hogy „Ez itt a Balkán” és itt bizony számítani lehet ilyen apró kis meglepetésekre..J

Most, hogy vége a szezonnak 2-3 hét pihenő (heti 3-4 30-40 perc futás/úszás/foci) fog következni, illetve közben a talpam miatt az új talpbetétre is időt kéne fordítanom mielőtt elkezdjük a felkészülést a favorit, fedettpályás szezonra.. Van egy ismerősöm, aki ért hozzá, majd megkérdezem, mit lehet tenni az ügy érdekében…” – nyilatkozta a versenyről Milán.

 

Milán eredményéhez Gratulálunk és jó pihenést kívánunk a „következő” szezon előtt! 🙂

Faldum Gábor ezüstérmet szerzett az Ázsia Kupán!

Hong Kong volt az első állomása az Ázsia Kupának ahol Gábor a 2. helyet szerezte meg!!!!

A Mogyi SE beszámolója:

Faldum Gábor egy ezüstéremmel nyitott, sprint befutóban kapott ki nagy “mumusától” az azerbajdzsáni Pevtsovtól. Czigány Andris idei szezonja legjobb formáját hozva a 4. helyen végzett. Király István számára kicsit szerencsétlenebbül alakult a verseny eleje, második bolyban tekert és onnan a legjobbat futva a 14. lett.

A kezdet rendben, jövő héten folytatás Dél-Koreában!!! Szurkolunk!!!!

Színkavalkád a FUTaMÉRŐ Egyedi Futóversenyén!

Aki esetleg Kaposmérő felé járt 2017.10.14-én az bizony egyenpólós csapatokban suhanó futókkal találkozhatott a már majdnem nyárias melegben! Az egyre több tagot, futót vonzó FUTaMÉRŐ egy ötlettől vezérelve rendezte meg ezt a felejthetetlen versenyt: „Győzzük le a Gyöngyösi Janit és magunkat”! eseményen  a résztvevők 6 órát futottak a szabályok szerint pontokat és nem kevés kilométert gyűjtve! Természetesen mindenki saját magáénak érezte a versenyt így a sok egyéni csúcs mellett  nem volt hiány az otthon elkészített sütikben, pogácsákban sem! és bizony kelendő volt a főtt sonka is! Hiába a kalória fogyott!!! 🙂 De olvassuk Erika beszámolóját, érzéseit:

FutaMérő Őszi Örömfutás-2017.10.14. Kaposmérő

2014-ben, a második Mérőmaraton verseny után Nagy Sándor Sami kezdte el összeszedni, csapattá kovácsolni a mérői futókat. Így lettünk a FutaMérő, egy maroknyi lelkes amatőr futó, egy sportos falu, és egyre több kaposvári, környékbeli futólázzal elkapott sportember közössége.

Számtalan közös váltóverseny (Ultrabalaton, Ultradeseda, Farsangi félmaraton) és persze a Mérőmaratonok mellett próbálunk minél többet együtt futni, egymást érik a futamérős kihívások, házi versenyek. Amikor Gyöngyösi Jani elhatározta, hogy elindul ultra távokon egyéniben, mindenkit lázba hozott, hogy segíthetnénk a felkészülést, hogy tudnánk mi is részesei lenni ennek a számunkra hihetetlen teljesítménynek. Mindenkit motivált, hajtott, hogy egy kicsit megugorja saját határait is.

 

 

Sami ötlete nyomán, szombaton örömmel futottunk Janival!  A 6 órás verseny alatt Jani mellett 5 csapat, azaz 25 felnőtt, számtalan gyerek, család futott együtt Kaposmérő utcáin. A szabályok szerint a csapattagoknak együtt kellett futniuk, illetve az utolsó csapattag beérkezése után kezdhették meg az új kört. Minden csapattag teljesített köre 1 pontot ért, a gyerekek plusz pontokat jelentettek. 3 km-es köröket tettünk meg, jelentősebb szintkülönbség nem volt.

A frissítéshez Pécsek Roland által felajánlott Squeezy Energy Drink iso port kevertük lelkesen, de volt sok házi sütemény és már tudjuk, hogy milyen jól esik a főtt sonka is pár óra futás után!

 

 

És az eredmény? Sok nevetés, csapatjáték, hatalmas egyéni csúcsok (innentől sokan kezdik kettessel, hármassal a legtöbb megtett kilométerek számát!), jóleső fáradtság J. Jani 22 kört futott, a „Csak Csajok” pedig 15 kör teljesítésével és 75 ponttal lett a legeredményesebb csapat. Minden résztvevőnek gratulálunk!

Biztosan nem ez volt az utolsó ilyen versenyünk, hagyományt teremtettünk. Szívből reméljük, hogy aki most nem tudott eljönni, közöttünk lesz újra!

 

Azt gondoljuk a képek önmagukért beszélnek:  a kiváló szervezés, az igazi csapatmunka , a parádés hangulat és mindezt fűszerezi a baráti ÖRÖMFUTÁS!!! 🙂

Bízva reméljük h az esemény benne lesz Minden futóbarát 2018as futónaptárában! 🙂 A szervezők várják a jelentkezőket! 🙂

 

A fotókat a „szárnyait bontogató” Mátyus Dóra készítette!

 

A Kaposvári Ligeti szörnyek ijesztgették a futóórát a Balatonparti Futónapon! :-)

Szombaton került megrendezésre Balatonszemesen az I. Balatonparti futónap.  A gyönyörű időt kifogó futók egy  minden igényt kielégítő versenyen vehettek részt melyen sokan először teljesítették a 21km-t! Természetesen a Ligeti Szörnyek is teljes csapattal képviseltették magukat a rendezvényen a sok más híres Futóklubbal együtt! Mindenkinek jár az elismerés!!! az első bálozóknak pedig külön is gratulálunk!!! Jövőre folyt köv. Reméljük Mindenkivel újra találkozunk !!! 🙂 Nem marad más hátra mint felidézzük a Szörnyek élménybeszámolóját Tóth Zsolt Szabolcs szavaival! :

Balatonparti Futónap – 2017.09.30.

Táv: 21,1 km

Mindenkinek másért emlékezetes ez a futás.

Ez a nap örökre beírta magát a futók emlékébe, hiszen első félmaratonját futotta   Járfásné Takács Krisztina, Gelencsér Erzsébet, Fáró Nikoletta, Dr. Vörös Tamás, és Dr. Vörösné Hudák Andrea.

Igazi kellemes őszi nap, ideális futóidő, jó hanglat, profi szervezés. A cipő nem lehetett más, csakis MIZUNO!!!

  1. óra 00. perc: Magyar Norbert szpíker hangosan elindítja a mezőnyt, majd mindenki felveszi a saját tempóját, megkeresi a futótársát, akivel a félmaraton minden méterét fogja eltölteni.

A cipők rendesen be lettek járatva a verseny előtt, így mindenki tudta, hogy a cipővel semmi gond nem lesz!!! A frissítőpontok ideálisan voltak elhelyezve a pályán, már csak futni kellett!!!

A célban minden friss félmaratonistát vártunk, mert ma igazi hősök születtek.

 

Új célok, új tervek???  – Egyenlőre csak a boldogság van, de aki egyszer már lefutotta a félmaratont, az nem fog megelégedni, hogy csak egy érem van a falon!

 

Bízva a további sikeres MIZUNO együttműködésben, biztos lesz folytatás!!!

 

Ui.: Hajrá „Ligeti Szörnyek 4:30” csapata !!!

 

Nehogy lemaradjon valaki 2018 ban!!! 🙂

Megérkezett Hozzánk a Mizuno 2017 es Őszi-Téli kollekciója!

Elérhető már a MIZUNO 2017es Őszi-Téli kollekció a bemutatkozó Sky (neutrális kategória) illetve Horizon ( pronáló kategória) típusokkal. Már a tesztelés elején lenyügöznek bennünket az új cipők! :-)..A részletekről beszámolunk! 🙂

Karai Botond a junior Aquatlon EB-n a 2.helyen ért célba Pozsonyban!

A Mogyi SE Baja kiválósága ezüstérmet szerzett a Pozsonyban megrendezett Aquatlon junior Európa Bajnokságon, Boti az  1000m úszásból , 5000m futásból álló viadalon remek versenyzéssel szerezte meg a 2.helyet!!! Eredményéhez gratulálunk!!! A jó kezdés után számos hazai és nemzetközi verseny vár Botira a 2017-es szezonban ahol természetesen mi is szurkolunk Neki!

 

Milán 1500m-en ezüst valamint 5000m-en bronzérmet szerzett a MEFOB-on!

Milán  taktikus kiváló  versenyzéssel előbb 1500m-en a 2.helyet szerezte meg majd 5000m-en is a dobogó 3.fokára állhatott a Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságon!! Eredményéhez gratulálunk!!! Csak így tovább! 🙂

Fazekas Milán MEFOB-on áll rajthoz!

Milánért 1500m-en szurkolhatunk a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon! Hajrááá! 🙂

 

Eredményéről beszámolunk! 🙂

Hamarosan megtalálhatóak lesznek nálunk a MICO termékei!

Sikeres egyeztetések után elérhetőek lesznek  nálunk a világ sportjában jelentős szerepet betöltő olasz Albert Tomba által fémjelzett  MICO termékek: kompressziós zoknik, szárak aláöltözők,  egyéb futóruházat!

Friss: FALDUM GÁBOR a nagyon előkelő 8.helyet szerezte meg a döntőben!!!

A fussboldogan a Mizuno a ZONE3 büszke Gábor teljesítményére!!! Gratulálunk és jó pihenést kívánunk!!!